Chat with us, powered by LiveChat
044 561 0995 senja.luoma@santelo.fi

Artikkelisarja digitaalisesta markkinoinnista 4/7

Yrityksen verkkosivujen löydettävyys hakukoneen tuloksissa on tärkeää. On olemassa monia tapoja, joilla yritys voi parantaa tuotteidensa ja palveluidensa näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukonemarkkinointi ja hakukoneoptimointi ovat toimenpiteitä, joiden avulla näkyvyyttä voidaan kehittää.

Hakukonemarkkinointi on maksettua internet-mainontaa, jonka avulla mainostettu sivu tai yritys esitetään hakukoneen ensimmäisten tuloksien joukossa, kun käytetään tiettyä mainostajan määrittelemää hakusanaa ja sijaintia.

Hakukonemarkkinointi tapahtuu tällä hetkellä pääsääntöisesti Google Adwords -tilin kautta. Hakukonemarkkinoinnin aloittaminen Adwordsissa vaatii rekisteröitymisen ja luottokortin. Hyvin luodun markkinointikampanjan kautta voidaan kasvattaa yrityksen verkkosivujen kävijämääriä välittömästi ja tätä kautta saada uusia asiakkaita. Mainonnan hinta riippuu avainsanasta. Useimmiten käytetään pay-per-click (PPC) -hintaa, jolloin mainostajaa laskutetaan vain silloin, kun joku klikkaa mainosta. Korkein hinta on silloin, kun samaa palvelua tai avainsanaa käyttää moni mainostaja. Hakusanojen hintoja voi vertailla Adwordsin avainsanatyökalun avulla.

Toinen mahdollisuus näkyvyyden ja löydettävyyden parantamiseen on hakukoneoptimointi. Hakukoneoptimointi sisältää erilaisia toimenpiteitä, joiden avulla on tarkoitus parantaa yrityksen löydettävyyttä. Aikaisemmin hakukoneen tuloksissa korkeimmalle nousivat verkkosivustot, joissa oli vieraillut eniten kävijöitä. Nykyään tuloksiin vaikuttavat huomattavasti moninaisemmat seikat. Hakukoneoptimoinnissa ei ainoastaan ole kyse koodin tehostamisesta, vaan kohdeyrityksen avainsanoihin pohjautuvan strategisen sisällön luomisesta yrityksen verkkosivuille esimerkiksi blogin avulla. Hakukoneiden kannalta on tärkeää se, että sivustolta löytyy niitä avainsanoja, joilla tietoa haetaan hakukoneista. Oikeiden avainsanojen määrittelyyn on olemassa monenlaisia työkaluja. Digitaalisessa markkinoinnissa eri toimenpiteet ovat vahvasti linkittyneet muihin toimenpiteisiin. Hakukoneoptimoinnissa on suuri merkitys niin laadukkaalla sisällöllä ja sen jakamisella sekä klikkauksilla kuin sivuston kävijämäärillä.

Hakukoneoptimointi vaatii useimmiten työtä ja resursseja. Tulosten tehosta ei voi olla täyttä varmuutta etukäteen. Hakukoneoptimoinnin teho on kuitenkin siinä, että listautuminen ensimmäisen sivun orgaanisiin (ei maksettuihin) tuloksiin saatetaan kokea usein luotettavammiksi kuin maksetut mainokset. Optimoinnin toimenpiteiden jälkeen näkyvyys on ilmaista. On kuitenkin hyvä muistaa, että hakukoneen algoritmi muuttuu ja kehittyy jatkuvasti: tänään hyvä näkyvyys hakukoneessa ei ole tae huomisen hyvästä näkyvyydestä.

 

Katso lisää:

Using Google AdWords to drive practice growth

%d bloggaajaa tykkää tästä: